Een hele hete dag
Door: Piet en Antje
Blijf op de hoogte en volg Piet en Antje
08 Juni 2016 | Frankrijk, Miramont-Sensacq
Eerst een paar kilometer naar Aire sur L'Adour waar we snel een kop koffie nemen omdat ik (alweer) naar het toilet moet. Dan naar de kathedraal waar we geluk hebben dat de koster aanwezig is om een stempel te zetten. Nog wat brood en dan op weg voor een hele warme dag. We gaan klimmend de staf uit en komen dan bij het Lac du Broussau. Mooi om hier langs te lopen en jammer dat ik denk dat er aan het einde ook nog bankjes zijn. Dus moeten we daarna in de schaduw van een enkele boom even uitrusten. Het is pas half 11 maar bloedwarm en bijna geen schaduw. We komen later een Amerikaans echtpaar tegen en we buurten even gezellig. Piet geeft hem een klompje en hij is vereerd. De route blijft erg warm en we pauzeren regelmatig. Even bijkomen, wat drinken of eten en weer verder. Rond 2 uur in de middag zijn we in Miramont-Sensacq waar we een cola willen drinken. Maar er is helemaal niets dus we krijgen bij de gemeentelijke herberg wat te drinken. Fijn, daarna kunnen we op pad voor de laatste 4 km. Lopen, rusten, drinken, op de kaart kijken en gelukkig nog wat schaduw. Om kwart voor 4 zijn we er. Een fijne en rustige plek met een eigen kamer en 2 Franse pelgrims, Marie-Yvonne en An. Gezellig eten we 's avonds buiten. Daarna is het rond 21.00 uur pelgrims bedtijd. Morgen vroeg op zodat we de grootste hitte voor zijn. Piet hoopt nog sterren te kunnen kijken vanavond.
Bedankt voor alle berichtjes en tot snel weer. Groetjes van Piet en Antje
08 Juni 2016 - 21:54
Anita Van Kraaij En Poef:
Inmiddels na wat lezen van verslagen weet ik Piet dat ik jou mag feliciteren met weer een jaartje erbij. Geniet van de wandelingen en je goede gezondheid -
08 Juni 2016 - 22:14
Corrie V.d. Brand:
wat een prachtige verhalen schrijf je toch Antje. Je zou er eigenlijk een boek van moeten laten maken met alle reizen. Mooi dat jullie elke reis ook weer anders ervaren. Het mooie is zoals je schrijft; je ontmoet nieuwe mensen en toch loopt iedereen zijn eigen route waardoor je weer afscheid moet nemen. Er zullen weer veel klompjes van eigenaar wisselen met mooie herinneringen voor iedereen. Piet toch nog van harte en heel veel plezier samen!!! groetjes -
09 Juni 2016 - 08:38
Annemiek:
Van harte gefeliciteerd Piet en nog vele jaren!
Wat een gezellig verslag weer. Wat ik zo leuk vind Antje, is dat je beschrijft wat jullie allemaal voor heerlijk eten voorgeschoteld krijgen! Dat kunnen die Fransen als geen ander, lekker koken.
En wat een aardige traditie is het toch om klompjes uit te delen! Piet z'n klompje staat hier nog steeds bij de receptie, op een klein standaardje wat er bij hoort. Als ik ooit met pensioen ga neem ik het mee!
Veel plezier weer op de rest van jullie wandeltocht! -
09 Juni 2016 - 16:46
Gerrie:
ondanks de kilometers die jullie lopen geniet je ook van de omgeving en lekker eten zo blijf je goed op de been hou vol tot het volgende verslag groetjes -
09 Juni 2016 - 17:45
Jan En Jannie:
Wat boffen jullie toch met die geweldige maaltijden die jullie krijgen voorgeschoteld.dat is ook wel eens anders geweest meen ik.veel lieve en bijzondere mensen zijn op jullie pad gekomen.ik ben heel benieuwd naar de foto's en verhalen.
En piet ik hoop dat ik net zo'n lekker verjaardagsdinertje kan koken als je nu in frankrijk hebt gehad.
Gr van de buren!