Toch gehaald - Reisverslag uit Cea, Spanje van Piet en Antje - WaarBenJij.nu Toch gehaald - Reisverslag uit Cea, Spanje van Piet en Antje - WaarBenJij.nu

Toch gehaald

Door: Piet en Antje

Blijf op de hoogte en volg Piet en Antje

25 April 2025 | Spanje, Cea

Vrijdag 25 april 2025

Ourense - Cea 22,3 km

Het is enorm warm in de herberg dus de raam staat open. Maar het leven in Spanje gaat de hele nacht gewoon door. Dat maakt dat ik veel draai in bed (en snurk blijkbaar) en dat Piet bijna niet slaapt. De eerste pelgrim vertrekt volgens mij al om 5.00 uur. Als wij rond 7 uur de deur uitgaan, is bijna iedereen weg. Eerst even een ontbijtje scoren en dan op pad. Vandaag klimmen we van 100 naar 525 meter hoogte. Eerst een kleine daling om de oude Romeinse brug over de Río Miño over te steken. Dan klimt het al een beetje en we nemen na 4 km (het duurt lang om de stad uit te komen) nog een heerlijk bakje koffie. Een paar croissantjes in de rugzak en we gaan ervoor.

Het pad klimt over de weg, mooi geplaveide straten, grote Romeinse stenen, zand, grind en asfalt. En doet allerlei kleine en wat grotere dorpen aan. De natuur is mooi, er wordt druk gewerkt door de gemeente en de vogels fluiten lustig. Het is heel bewolkt maar dat is voor te klimmen echt niet erg. We zijn blij dat het niet zo warm is als gisteren. Op 525 meter hoogte ligt een stempel. Fijn dat Piet altijd zo goed rondkijkt en het stempelkussen ziet liggen. En omdat wij aan het stempelen zijn, zien 5 fiets pelgrims dat ook. In een bushokje eten we onze croissants met lekker jam erop. Even rusten en wat water drinken. Dat is wel nodig met dat klimmen. Na nog een paar kilometer is er dan eindelijk een plaats (Tamallancos) met een bar. Heerlijk koffie en een bocadillo mee voor onderweg. Piet koopt nog wat extra water bij de winkel en we kunnen verder.

Het klimmen is zeker niet voorbij. Het landschap is glooiend en soms daal je dan weer. Om even verder weer omhoog te moeten. Het is weer veel genieten over de paden die soms ook erg nat zijn. Met als oplossing stenen langs of midden op het pad. En andere keren moet je proberen geen natte voeten te halen. In een klein dorpje staat een bankje in de schaduw en daar eten we onze bocadillo op. Na genoeg gerust te hebben, kan het verder naar de volgende bar. Zo snel als ik het schrijf, gaat het niet hoor. Maar de cola smaakt zeker heerlijk. Dan is het nog 4 km en dat zijn toch de langste. De zon schijnt inmiddels maar het is niet heel warm. Nog wat grappigs: er loopt een kip voor ons op het pad steeds een stukje vooruit. Ze kijkt om en ziet ons weer dichterbij, weer een stukje vooruit. Zo houdt de dat ongeveer 200 meter vol en je ziet haar nerveuzer worden. Eindelijk kan ze rechts het struikgewas in en dat doet ze verontwaardigd en luid kakelend! Gekke kip.

Bij de herberg aangekomen is het heel stil. Niemand te zien totdat we Paco binnen zien komen. De herbergier komt pas om 17.00 uur dus we zoeken een bed uit. Douchen en de was doen en dan zijn er intussen wel ongeveer 8 pelgrims bij gekomen. Paco vertelt dat we morgen niet in Castro kunnen slapen, de herberg is gesloten. Hij gaat naar Castro lopen en dan met de bus naar Lalín. Daar loopt de camino Invierno die vanaf Lalín naar Silleda loopt. Dat laatste is dan weer op de Via de la Plata. Dus onze plannen zijn voor morgen ook aangepast. Tot dan!

O ja, uiteraard heb ik me voor niets zorgen gemaakt. Ik heb het gehaald tot Cea [e-1f609]

• 25 April 2025 - 21:49

Luc En Greta :

Zo te lezen ook nu weer prachtige, afwisselende route...en chapeau dat jullie het klimmen en dalen toch maar weer hebben gedaan! Super. En fijn dat pelgrims elkaar ook informeren als er een locatie dicht is. Tot morgen.

• 25 April 2025 - 21:53

Ginie:

Natuurlijk haal je het Antje, nog even en jullie zijn in Santiago. Maar eerst nog een paar mooie stukken te gaan. Succes.

• 25 April 2025 - 22:05

Catharina:

Hoi Antje en Piet,

Goed hoor Antje !!! Complimenten !!! Soms kan je zó tegen een lange afstand aankijken en als je eenmaal loopt lukt het toch goed . Maar ik denk ook dat je een volhouder bent .

Elke dag een stukje dichter bij Santiago en wordt het zelfs steeds een stukje warmer.

Sterkte met de laatste loodjes . Mooie dag morgen gewenst,

Met een lieve groet , Catharina [e-1f339]

• 25 April 2025 - 23:08

Mientje Van De Graaf:

Het gaat goed met jullie leuk om jullie verhalen te lezen.

• 26 April 2025 - 07:45

Engelberti:

Dag Antje en Piet

Wat houden jullie het goed uit ondanks de klim, petje af voor jullie.

Groetjes Engelberti

• 26 April 2025 - 08:30

Francien Dortmans :

Geen haar op mijn hoofd dacht dat jullie het niet zouden halen , het gaat jullie lukken [e-1f60a]

• 26 April 2025 - 09:07

Maurice:

Mooie route en het klimmen ging dus goed. Gelukkig.

• 26 April 2025 - 15:34

Anneke:

Goed gedaan die zware klim! Petje af. ! [e-1f44d]Wat een ander landschap hier in Galicië dan in de Extremadura. Nog een paar dagen.....