Lange wandeldag
Blijf op de hoogte en volg Piet en Antje
24 April 2025 | Spanje, Ourense
Donderdag 24 april 2025
Allariz - Ourense 22,1 km
Net terug van een heerlijk etentje en nu met de beentjes omhoog op het bed in de herberg. Wat een lange wandeldag was het. Een heerlijk ontbijt in het hotel en vol goede moed op pad. Niet teveel klimmen geeft het overzicht aan. De dag is fris en er hangt wat mist. Eerst natuurlijk het dorp uit en dan een mooi pad op. Weer net als gisteren, tussen 2 muurtjes over het zand of de rotsen. Het klimt alleen veel meer dan gedacht. Het is schitterend wandelen en daar genieten we van. Af en toe is het nog zo nat dat we een eigen pad moeten zoeken of over de stenen langs het pad kunnen lopen. We komen steeds weer een dorpje tegen waar de honden het grootste woord voeren. De ene blaft nog harder dan de andere. Het is af en toe zo gek dat een hond verderop alvast gaat blaffen omdat hij de andere hond hoort! Na het dorpje Turzas gaan we in een soort schuilhut even een banaan en een cakeje eten. Nog wat water, sanitair ontspannen en de tocht kan verder.
We hebben in 2 uur tijd er pas ruim 5 km opzitten, dat geeft wel aan hoeveel we moesten klimmen. Ik maak me dan ook al zorgen over morgen als er ook geklommen moet worden en de route 22 km lang is. Stom eigenlijk want het heeft geen zin! Maar er zit geen knopje in je hoofd hè. Na nog wat gehuchtjes begint de afdaling naar Pereiras waar we terug op de originele route komen. Daar is dan eindelijk een bar voor een kopje koffie met een bocadillo. Daar zijn we intussen wel aan toe. We zitten amper of er komen al pelgrims binnen en voorbij. Dat hebben we toch wel gemist, de aanspraak met andere caminogangers. Het stel komt uit de UK en heeft de la Plata in delen gedaan. Ze stoppen deze keer in Ourense. We zijn blij dat we op de originele route terug zijn, benieuwd hoeveel anderen we nog zien!
De blijdschap is van korte duur want de rest van de route loopt over het asfalt, industrieterrein, voorsteden en door Ourense. Het is erg warm en geen schaduw te bekennen. Hier ga ik dus geen woorden aan vuil maken want dat is zonde van de herinnering aan de ochtendwandeling.
Om half 4 zijn we eindelijk bij de herberg, ook weer een mooie van dezelfde organisatie de Xunta van Galicië. Het handige is dat ze overal dezelfde wifi hebben [e-1f60a]
We hebben mooi 2 onderbedden naast elkaar en verder zijn er nog ongeveer 12 pelgrims meer. Leuk om die contacten weer te hebben. We douchen, de was gaat luxe in de machine/droger en we gaan naar de kathedraal. Een mooie stempel erbij en nu lekker eten. Buiten want het was hier nog 25 graden, heerlijk. Het Engelse echtpaar komt nog langs en we raden de plek aan om te eten. Het was echt lekker. Nu dus uitrusten en morgen zien we wel weer. Lukt het niet dan komt daar wel een oplossing voor! Doei allemaal en bedankt voor het lezen en/of reageren [e-1f64b][e-1f3fc][e-2640]️
24 April 2025 - 19:55
Jolanda Verwegen :
Het komt goed Antje, vertrouw er maar op!
24 April 2025 - 20:49
Helmie Kanters:
Jullie gaan als een speer! Wat een benen hebben jullie.
24 April 2025 - 20:57
Gonnie Lammers:
Wat een kanjers zijn jullie Antje en Piet,
24 April 2025 - 22:53
Jannie Pepers :
Prachtige natuur zie ik op de foto's en gelukkig eindelijk Spaanse temperaturen!
Ook gezellig om.weer wat contact met andere camino gangers te hebben.
Succes morgen antje en piet
25 April 2025 - 08:19
Kitty :
Wat een mooi stukje!
25 April 2025 - 10:44
Annemieke:
Weer een hele mooie herinnering, met echt spaans weer[e-1f60a]
25 April 2025 - 16:02
Lisette:
Wat gaat het goed, Antje en Piet! Geweldig knap. Zeker gezellig met andere caminogangers.. Veel plezier en succes samen! [e-1f618]
26 April 2025 - 15:28
Anneke:
Prachtige natuur en een mooie stad Ourense