Het verhaal van de muurtjes
Door: Piet en Antje
Blijf op de hoogte en volg Piet en Antje
25 Mei 2016 | Frankrijk, Varaire
Mooie en zonnige dag vandaag. Rond 8 uur vertrokken en een paar kleine buitjes gehad. Gelopen over kleine weggetjes door bijna verlaten gehuchtjes en over stenige bospaden met de bekende muurtjes. Om 11 uur koffie in Limogne du Quercy en een stempel bij de VVV. Wat boodschappen en dan weer verder. De zon breekt echt goed door en we doen de trui uit. Meteen maar sanitair ontspannen want dat is gemakkelijker zonder rugzak. Ik schrik me rot van een groene slang die ritselend het struikgewas in vlucht. Heb deze waarschijnlijk gestoord bij het zonnebaden!
We zien vandaag weinig pelgrims onderweg. Na en uurtje lopen, vinden we een muurtje ( dan is het wel fijn dat de muurtjes er zijn) en eten brood met heerlijke kaas. Wat smaakt dat voortreffelijk als je buiten bent. Na een klein uurtje verder en we blijven steeds wat klimmen. Om half 3 zijn we bij Les Clos des Escoutilles en worden door Robert, de Nederlandse herbergier, verwelkomd met een glas ranja. We krijgen een eigen kamer en werken alle pelgrimszaken af. Even naar het dorpje voor wat boodschappen en dan fijn rusten. Vanavond gezellig samen eten en morgen op tijd weg. Een route van ongeveer 21 km zonder koffie ggggrrrrrrr!
Lieve pelgrimsgroeten van
Piet en Antje
25 Mei 2016 - 18:26
Paula Prinssen:
Heel veel succes voor jullie!!X -
25 Mei 2016 - 18:52
Gonnie Lammers:
Antje en Piet, een hele fijne reis toegewenst. -
26 Mei 2016 - 08:04
Annemiek:
Ooooo, waarom ga ik naar Oostenrijk en Duitsland met vakantie over een paar weken?
Als ik jullie verslag lees wil ik ineens naar Frankrijk. Zo inspirerend schrijf je, net of ik een beetje met jullie meeloop!
En sanitair ontspannen, hahaha!
Succes met de volgende route!
Hartelijke groetjes van Annemiek. -
26 Mei 2016 - 08:39
Antoinette Van Helvoort:
Fijn samen genieten van de natuur en de ontmoetingen. Ik kijk uit naar de volgende verslagen.
Groetjes Antoinette -
26 Mei 2016 - 14:50
Jan En Jannie:
Hee dat is fijn dat ik nu meteen op de hoogte ben van het ontstaan van die muurtjes. .jullie hebben al iets overgekregen van de nieuwsgierigheid van jannie.het klinkt allemaal heel ontspannen en ook het weer is zo te horen helemaal oke!hier is t nu ook goed toeven.Daniel is voor t eerst op bezoek in veghel!buurtjes wandel ze,zo te horen zijn er geen lich klachtan ,gelukkig! -
26 Mei 2016 - 16:04
Gerrie:
nou jongens goed bezig geweldig hoe jullie dat doen hoop op mooi weer en gezondheid groetjes en tot horen
26 Mei 2016 - 19:08
Ans Van De Wetering:
Hallo Antje en Piet,
Het is weer ontzettend leuk om de verslagen te lezen. Je ziet voor je wat er wordt beschreven. Kijk weer uit naar het volgende verslag. Hoop dat het weer goed blijft. Zonder regen loopt het toch fijner. Succes met het vervolg.
Groetjes Ans en Rinus