Pijnlijke knieën - Reisverslag uit Cahors, Frankrijk van Piet en Antje - WaarBenJij.nu Pijnlijke knieën - Reisverslag uit Cahors, Frankrijk van Piet en Antje - WaarBenJij.nu

Pijnlijke knieën

Door: Piet en Antje

Blijf op de hoogte en volg Piet en Antje

27 Mei 2016 | Frankrijk, Cahors

Zojuist een heel verslag gemaakt en niet goed opgeslagen, alles weg gggggrrrrrrr. Ik maak na het eten dit verslag opnieuw!
Gisteren was een bewolkte dag maar niet koud dus prima wandelweer. De paden met muurtjes erlangs blijven doorgaan. Degenen die afdalen zie ik met lede ogen aan: afzien en pijn leiden. Zo goed als het gaat 'gewoon' lopen en bij een helling denken: yes ik mag klimmen dus geen pijn! Dat ik geen liefhebber ben van klimmen, weten de meesten wel. Dus dat ik blij wordt van een steile helling is een hele nieuwe ervaring. Zo is er elke camino toch weer iets wat je niet had verwacht!
Gisteren zagen we voor de eerste (en misschien wel de laatste ) keer een ree. Voordat Piet zijn fototoestel in de aanslag had, was het beestje alweer in de bossen verdwenen. Jammer! Verder hebben we geen wild kunnen ontdekken. In de Gîte waar we sliepen, waren verder alleen maar Franse pelgrims. Van Engels hebben ze weinig kaas gegeten en als ze merken dat je Frans niet heel goed is dan praten ze alleen met elkaar. Maar we hebben iets om in de strijd te gooien: we vertellen dat we vanuit Nederland in een keer naar Santiago zijn gelopen. Dan worden ze en stil en hebben we ineens hun aandacht. Mooi om te zien, hahaha.
Vanmorgen om 7 uur aan het ontbijt en iets voor 8 uur weg. Meteen een flinke afdaling dus rustig aan en de staf van Piet gebruiken. Het is zonnig weer en we lopen fijn in korte broek en t-shirt en we smeren natuurlijk. Regelmatig word ik blij van een steile helling. Het is wel afzien wat koffie betreft: alleen een pauze met water. De afdaling naar Cahors is erg steil en lang en we ploffen bij het eerste café op het terras. Eindelijk koffie! Dan eerst lekker eten bij een chic restaurant met de elite van Cahors. Maar de zalmterrine en het kalfsvlees smaken er niet minder om. De Gîte hier is een fijne plek voor 4 pelgrims en de herbergier is erg sympathiek. We doen alle pelgrimszaken en lopen dan naar de kerk. Hier krijgen we nog 2 stempels in de credencial, mooi. Morgen weer verder.
Wat leuk Kim dat jij reageert, super! En wat is het al lang geleden dat we samen op pad waren.
Bedankt voor alle tips! Voor de beeldvorming: ik typ het verslag op mijn smartphone

• 27 Mei 2016 - 20:04

Kim Klemann:

Heb ik ook eens gedaan... heel ellendig! Later hoorde ik dat control Z kan helpen. Dat maakt je laatste actie ongedaan... nu te laat, maar voor een volgende keer misschien...

• 27 Mei 2016 - 20:21

Gonnie:

Aiii, wat vervelend, alle moeite voor niets.

• 27 Mei 2016 - 20:30

Anneke:

Dit overkomt iedereen wel eens. Een wat omslachtig advies voor als je een langer verslag wilt maken: eerst maken in Word - opslaan en later kopiëren op deze site. Dan kun je ook het verslag in delen maken en later afmaken.
    Hoe dan ook: pijnlijke knieën is ook al niet bevorderlijk. Goed uitrusten en morgen niet teveel belasten, als de route dat toelaat. En dat verslag komt later wel. Heel veel sterkte en hopelijk leiden de pijnen niet echt tot problemen. Buen Camino.

• 28 Mei 2016 - 07:56

Josefine:

Hoi Antje en Piet
    Fijn om jullie verslag te lezen.
    Jammer he weinig koffie onderweg!
    Ja tis geen Spanje.......ik vond het wel waard :-)
    Beetje opletten met de knieën maar!
    Truus was gister in Figeac aangekomen.
    Die heeft het ook erg naar haar zin!!!
    Nog veel plezier samen.
    Bon chemin

Groetjes Josefine

• 28 Mei 2016 - 12:13

Reini:

Wat een mooie verslagen Antje en Piet! Wij genieten hier mee en zien de mooie foto's!
    Sterkte met je pijnlijke knieën Antje! Groetjes van ons.

• 31 Mei 2016 - 15:20

Marij:

hoi piet en antje,
    dat is even afzien ,maar jullie gaan er voor.
    Heel veel sterkte.
    groetjes marij en jo